Jak jsem se nechala ožrat. Rybičkami

Jak jsem se nechala ožrat. Rybičkami
Foto ber
Další fotky: 
Jak jsem se nechala ožrat. Rybičkami

Už před několika lety jsem slyšela o zázračných rybičkách, které se živí lidskou kůží. I když bych spíš brala piraně, aby mne ohlodaly celou, možnost nechat si touto cestou opečovat končetiny byla stále lákavější. A pak jsem objevila Moniku Brumovskou, v jejímž salonu mají rybičky Garra Rufa akvárium již třetím rokem. Nu, a vydala se za nimi.

Při bublinkové lázni, kterou procházely mé ubolené nohy, jsem sledovala rejdění mrňavých rybiček a také se vzdělávala. Tak jsem se mimo jiné dočetla, že rybičky Garra Rufa, kterým se říká lékařské rybičky, doktor ryba (doctor fish) nebo rybí lékař, pomáhají rychle zbavit nohy odumřelé kůže. Dokáží pomoci při mnoha problémech a tvrdí se, že rybí pedikúra je mnohem kvalitnější než klasická pedikúra provedená skalpelem a pemzou.

Rybí žužlání

Po bublinkové očistě jsem se přesunula na posed nad rybím královstvím a s očekáváním, a přiznám se, že i trochou obav, mezi rejdící rybky vsunula nohy. Účinek byl okamžitý. Vrhly se na mé končetiny s nevídanou razancí a řekla bych, i chutí. Nebylo to žádné okusování, jen veskrze příjemný pocit, jako když vám chodidla polévá bublinková sodovka, nebo vás někdo lehce šimrá. Jejich „ojídání“ působí mimo jiné pozitivně na krevní oběh, provede skvělou mikro masáž chodidel a také je prokázáno, že mírní psychické obtíže. Faktem je, že po chvíli pozorování mne tiché šumění filtrace a velepříjemný pocit opečovávání skoro uspal.

Po půl hodince by rybky ještě pokračovaly dál, ale jak mi bylo řečeno, ani ony nejsou bezedné a nesmí se přejídat. Proto tam, kde malé pracanty mají, většinou doporučují opakovanou koupel.

Mé nohy byly po lázni jako nové. Jen škoda, že rybičky Garra Rufa konzumují jen kůži. Kdyby si kously sem tam do nějakého špeku, nezlobila bych se.

Garra Rufa

Kaprovité rybičky pocházejí z Turecka a blízkého východu. Nemají zuby a jako zdroj potravy používají lidskou odumřelou kůži, při jejíž konzumaci vypouštějí enzym dithranol, který má hojivé a desinfekční účinky. Rybičky si schválně vyhledají místa na noze, která jsou odumřelá nebo mají nějaký problém. Jejich peeling je bezbolestný, i když jej někdo popisuje jako lehce šimrající nebo velmi lechtající. Rybky jsou velmi populární po celém světě a já jsem moc ráda, že se dostaly až k nám.

A jen tak mezi námi, pokud se vám nelíbí, že by ryby měly okusovat nohy dalších x desítek zákazníků před vámi, můžete si je koupit domů a mít je jen pro sebe. Cena za kus se pohybuje mezi 30 - 70 Kč a chov není vůbec obtížný. (ber)

Poslat nový komentář