Daniel Ponížil v Brně zazářil!

Daniel Ponížil v Brně zazářil!
Foto Pavel Ponížil

 

Poslední květnovou sobotu začali svůj mistrovský republikový závod v Brně kadetky a kadeti. Po nich pak nastoupili juniorky a junioři a na závěr dne ženy a muži. Všichni bojovali, jak mohli, ale ne všem se jejich sestavy povedly na 100%.

Nejlépe ze všech se dařilo účastníkovi evropského šampionátu Danielu Ponížilovi, který si připsal na své konto 1. místo v kategorii kadetů. Ve stejné kategorii se dařilo iJ indřichu Šafranovi, který obsadil krásná 3. místo. Bojoval i Šimon Marcin, který stanul na 8. místě. Dívky už bohužel tak úspěšné nebyly, i když naděje na stupně vítězů zde byly. V kategorii kadetek odsunuly tři pády Dominiku Ponížilovu na 10. místo a Magdalénu Holcovu na 16. místo. 10. místo si připsala i Eva Mičková v kategorii juniorky A. Markéta Vidmuchová závodila ze zdravotních důvodů jen na bradlech. V nejnáročnější kategorii ženy A se Veronika Pluskalová zařadila na 8. místo. Veronika se probojovala i do finále na bradla a prostná. Na obou nářadích obsadila 5. místo.

O týden později bojovaly na stejném místě starší žákyně a žákyně A. I zde jsme měli želízka v ohni, ale konkurence byla opravdu vysoká. Nejpočetnější kategorií celého klání byla kategorie starších žákyň (56 závodnic). V ní dosáhla Zuzana Mazalová nejlepšího výsledku z prostějovských gymnastek, jelikož si připsala velmi pěkné 5. místo. Naše nejmladší osmiletá Patricie Müllerová stanula ve stejné kategorii na 10. místě. V kategorii žákyně A se umístila Kateřina Nenálová na 13. místě a Darina Dvorská na 29. místě.

Velkou zásluhu na jejich výsledcích mají i trenéři Karel Hemerka, Miloslav Musil, Veronika Lukášová a Lucie Bugárová.

 

Další informace o prostějovské gymnastice najdete na www.gymnastikapv.eu .

Poslat nový komentář