Sousedská hádka skončila na záchytce

Sousedská hádka skončila na záchytce
ilustrační foto MP

Ve středu v 18:30 hodin obdrželi policisté oznámení, že v bytovém domě v obci na Konicku dochází k napadání mezi dvěma sousedy. Oba byli opilí, na záchytce skončil kvůli agresivtě jen jeden z nich.

Hlídka policistů z obvodního oddělení v Konici na místě zjistila, že zde došlo pouze ke vzájemnému verbálnímu napadání. Dále policisté zjistili, že čtyřiatřicetiletý oznamovatel i osmatřicetiletý podezřelý jsou v podnapilém stavu, což by měl být jejich běžný stav. „Provedenými dechovými zkouškami policisté změřili hodnotu 2,18 ‰ alkoholu v dechu oznamovatele a hodnotu 2,53 ‰ alkoholu v dechu podezřelého. Situace na místě se během policejní přítomnosti uklidnila, a proto policisté zákrok na místě ukončili,“ uvedl policejní mluvčí František Kořínek.

Již před osmou hodinou večerní však oznamovatel volal znovu a tvrdil, že se jednání opakuje. Provedeným šetřením policisté zjistili, že starší z mužů verbálně napadá a vyhrožuje mladšímu. „Z tohoto důvodu policisté využili svého zákonného oprávnění a podezřelého muže po provedení neodkladných úkonů předali do protialkoholní záchytné stanice v Olomouci k vystřízlivění,“ dodal mluvčí.

Věc napadání bude pro podezření ze spáchání přestupku proti občanskému soužití předána k dořešení příslušnému správnímu orgánu. (red)

 

Poslat nový komentář