Při požáru v autodílně byly zraněny dvě osoby

Při požáru v autodílně byly zraněny dvě osoby
Foto HZS Olomouckého kraje
Další fotky: 
Při požáru v autodílně byly zraněny dvě osoby
Při požáru v autodílně byly zraněny dvě osoby

V Klenovicích na Hané dnes hořelo v autodílně, plameny se pokoušeli zaměstnanci marně uhasit. V objektu byly v době vzniku ohně dvě talkové lahve a svařovací souprava. Dvě osoby byl při požáru zraněny.

Informaci o požáru převzala linka tísňového volání Hasičského záchranného sboru Olomouckého kraje 23. února půl hodiny po poledni. Na místo společně s profesionálními jednotkami požárních stanic Kojetín a Prostějov vyslalo operační středisko také dobrovolné hasiče Tovačov. 

V dílně soukromého podnikatele došlo k požáru osobního vozidla, od kterého se velmi rychle plameny rozšířily i na vybavení autodílny. Majitel a několik dalších lidí se pokoušel hasícími přístroji požár uhasit. Ještě před příjezdem hasičů se jim také podařilo z objektu vynést dvě tlakové láhve a svařovací soupravu na CO2.  Dvě osoby ve snaze o uhašení se nadýchaly nebezpečných zplodin hoření, navíc jedna z nich se také popálila na rukou. Hasiči zraněným poskytnuli předlékařskou pomoc a ihned povolali kolegy záchranáře ZZS. Oba zraněné poté osádka s lékařkou pomocí převezla k dalším ošetřením. 

Hasiči za nasazení tří hasebních proudů požár během chvíle lokalizovali i likvidovali. Následně objekt pomocí dvou přetlakových ventilací ochladili a odvětrali. "Včasné zpozorování požáru, prvotní snaha o uhašení, ale i včasné přivolání hasičů přispělo k uchránění hodnot v řádech miliónu. Škoda po požáru byla předběžně odhadnuta na půl milionu korun, co je příčinou vzniku, je stále v šetření," uvedl Zdeněk Hošák z HZS Olomouckého kraje.

(red)

Poslat nový komentář