Okresní šampionát v požárním sportu ovládly Domamyslice a Otaslavice

Kategorii mužů vyhrálo družstvo z Domamyslic.
Kategorii mužů vyhrálo družstvo z Domamyslic.

Šestnáct družstev mužů a šestice týmů žen dobrovolných hasičů z prostějovského regionu se utkaly o vítězství v požárním sportu. Okresní kolo se uskutečnilo letos opět na atletickém oválu RG a ZŠ Prostějov. 

V sobotu 16. června se sjeli vítězové okrskových soutěží do Prostějova, kde se na atletickém hřišti RG a ZŠ ve Studentské ulici v Prostějově rozhodovalo o okresním šampiónovi v kategorii mužů i žen. Soutěž v požárním sportu se skládá ze tří disciplín. Zahrnuje běh štafet na 4 krát 100 metrů s překážkami, běh jednotlivců na 100 metrů s překážkami a požární útok. 

Soutěž žen ovládl stejně jako v minulých letech tým z Otaslavic, který ani letos nenašel přemožitele a ženskému požárnímu sportu kraluje již pět let. Otaslavická parta znovu dokázala využít svůj mladý atleticky zaměřený tým a fyzický potenciál. Na druhém místě skončilo družstvo z Pěnčína a třetí Buková.

V mužské kategorii byla konkurence daleko větší. První místo vybojovali borci z Domamyslic, druhý skončil Brodek u Konice a třetí Pěnčín. V krajském kole soutěže budou prostějovský okres reprezentovat vítězné Otaslavice a muži z Brodku u Konice.    

(jap)

Poslat nový komentář