Hasiči mají nového pomocníka

Hasiči mají nového pomocníka
ilustrační foto HZS

 

Nákladní vůz na těžkém terénním podvozku patří od října loňského roku k vybavení prostějovských profesionálních hasičů. Byl pořízen za přispění fondů EU Živelná pohroma.

Prostějovští hasiči získali nákladní automobil na těžkém terénním podvozku určený pro potřeby evakuace osob, přepravy kusového materiálů a vyprošťování vozidel ve složitých terénních a prostorových podmínkách. „Vůz je umístěn ve Skladovacím zařízení materiálu humanitární pomoci a místě pro nouzové ubytování v Hamrech,“ uvedla mluvčí HZS Olk Vladimíra Hacsiková.

Celkem byly v rámci operace Živelní pohroma pořízeny pro Hasičský záchranný sbor Olomouckého kraje 4 kusy požární techniky. Pořízené technické prostředky jsou koncipované pro široké využití v integrovaném záchranném systému, při řešení rizik přírodních katastrof, v případě potřeby i na území jakéhokoliv státu Evropské unie.

Na projekty operace Živelní pohroma bylo v Integrovaném operačním programu určeno celkem 300 mil. Kč, z toho 85 % způsobilých nákladů spolufinancuje Evropská unie. (red)

Poslat nový komentář