Aktualizováno: Z domova důchodců evakuováno 7 osob!

Aktualizováno: Z domova důchodců evakuováno 7 osob!
ilustrační foto

 

Ne zrovna hezké odpoledne a podvečer zažívají hasiči na Prostějovsku. Řeší či řešili hned tři požáry, v Prostějově, Plumlově a v Kostelci na Hané.

"V Kostelci na Hané došlo k zahoření v domově důchodců. Sedm osob muselo být evakuováno kvůli zakouření, čtyři převezeny do nemocnice. Dvě z nich utrpěly středně těžká zranění," sdělil PvNovinkám krátce po dvacáté hodině mluvčí hasičů Zdeněk Hošák. Podle jeho slov došlo k požáru v jednom z pokojů, příčiny vzniku jsou momentálně v šetření. 

V Prostějově došlo k požáru tabla ve výloze jednoho z obchodů na hlavním náměstí. "Došlo k elektrickému zkratu na osvětlení ve výloze, světlo spadlo a zapálilo dekoraci. Škoda je minimální," dodal Zdeněk Hošák.  V Plumlově došlo k zahoření pilin v objektu místní pily, oheň zvládli zaměstnanci, hasiči poskytli pouze technickou pomoc.

Na této adrese najdete video hasičů ze zásahu: http://www.hzscr.cz/docDetail.aspx?docid=21847091&docType=ART (ber)

Komentáře

Informace, které jsme zveřejnily, byly od pana Hošáka z HZS. Děkujeme za pochopení.

Dobrý den, když už chcete informovat o dění v okrese, tak je myslím lepší ověřit si získané informace. V Plumlově sice hořelo, ale ne na místní pile, ale v Areálu Stavu, kde je výrobna nábytku. 

Poslat nový komentář