Hasiči zachránili psa z hořícího domu, není v dobrém stavu

Hasiči zachránili psa z hořícího domu, není v dobrém stavu
ilustrační foto

 

Čtyři jednotky profesionálů a dobrovolníků zasahovaly u požáru garáže rodinného domku v Němčicích nad Hanou, plameny se velmi rychle rozšířily i na přilehlou obytnou část budovy. Vše navíc zdramatizováno možnou přítomností osoby v prvním patře uvězněnou plameny a hustým kouřem.  

"Prvotní informaci o zahoření v garáži a další podrobnější popis situace na místě, převzala linka tísňové pomoci hasičů krátce po půl třetí odpoledne. Společně s profesionální jednotkou hasičů z Kojetína k místu vyjeli dobrovolní hasiči Němčice na Hané, Nezamyslice a Brodek u Prostějova. Ihned zahájili průzkum v dýchací technice a vyhledávání zmiňované osoby. Opakovaně všechna místa prošli a to poté vyloučili. Tedy, že v domě kromě psa nikdo nezůstal. Psa se hasičům podařilo z kouře zachránit, bohužel jeho stav není příznivý a není vyloučeno, že zraněním podlehne", uvedl prvotní informace Zdeněk Hošák z HZS Olomouckého kraje.

Hasičům se podařilo po chvíli požár lokalizovat, v následujícím čase pokračovali v dohašování, vyklízení a odvětrání prostor po požáru. Na místě v tuto chvíli pracuje vyšetřovatel hasičů společně s Policii ČR. Je prováděna dokumentace a ohledání pro zjištění možné příčiny vzniku požáru. Odhady škod po požáru přesáhnou částku “ půldruhého” milionu korun. Vše se naštěstí obešlo bez zranění osob. (red)

Komentáře

Jistě jste si všiml/a, že jsme v úvodu sdělili informaci Němčice nad Hanou správně. Přímá věta je informace mluvčího HZS, její obsah neměníme.

Němčice jsou "nad Hanou" ne "na Hané"...

Poslat nový komentář