Vysokoškolské koleje zřejmě zapálila nedbalost

Vysokoškolské koleje zřejmě zapálila nedbalost
Foto HZS Olomouckého kraje

 

V neděli kolem 16 hodiny došlo v budově vysokoškolských kolejí na Tř. Míru v Olomouci ke vzniku požáru ve sklepních prostorách pod schodištěm vedle hlavního rozvaděče elektřiny. Hasiči evakuovali deset osob. Požár zřejmě způsobila nedbalost.

Požárem byl zničen odpadkový koš, vyřazené tři kolečkové židle a hlavní rozvaděč elektroinstalace a osvětlení. Příslušníci HZS Olomouckého kraje požár uhasili a evakuovali 10 osob nacházejících se v době vzniku požáru v budově kolejí. Policisté zahájili úkony trestního řízení pro podezření ze spáchání přečinu obecné ohrožení z nedbalosti.  

Místo požářiště policisté nepřetržitě střežili až do jeho řádného vychladnutí. V pondělí dopoledne pak bylo požářiště ohledáno za přítomnosti vyšetřovatele HZS Olomouckého kraje, pracovníků odboru kriminalistických technik a expertíz Frýdek Místek, policejního psovoda se speciálně vycvičeným psem na vyhledávání akcelerantů a kriminalistického technika SKPV ÚO Olomouc. „Při ohledání nebyly nalezeny zbytky akcelerantů ani chemické látky zapříčiňujících vznik požáru a žádné kriminalisticky upotřebitelné stopy. Byla vyloučena technická závada na elektroinstalaci. Jako možná příčina vzniku požáru pak bylo stanoveno nedbalostní zapálení židlí či odpadkového koše vedle elektrického rozvaděče,“ uvedla policejní mluvčí Marie Štrbáková. (red)

Poslat nový komentář