Hasiči profíci z Prostějova skončili třetí

Hasiči profíci z Prostějova skončili třetí
Foto HZS Ol. kraje

 

Jubilejní, dvacátý ročník soutěže profesionálních hasičů Olomouckého a Zlínského kraje proběhl ve středu 9. září 2015 na požární stanici v Lipníku nad Bečvou. 

Hasiči z obou krajů se spolu s hostujícím družstvem profesionálních hasičů HZS Jihomoravského kraje z požární stanice Brno - Rosice sešli v 9:00 hodin na zahájení soutěže. Deset družstev (5 z HZS Olomouckého kraje, 4 z HZS Zlínského kraje a 1 z HZS Jihomoravského kraje) se poté postupně za pojilo do soutěže a všichni soutěžíci se snažili co nejrychleji, nejšetrněji a nejbezpečněji vyprostit zraněnou osobu z havarovaného vozidla.

Organizátoři měli připraveny dvě soutěžní stanoviště, na jednom vždy soutěžní družstvo provádělo svůj pokus, na druhém se připravoval scénář dopravní nehody pro družstvo, které čekalo v "izolaci", aby dopředu nevědělo, co se pro něj chystá. Po úspěšném vyproštění deseti figurantů byly vyhlášeny výsledky.
  • HZS Olomouckého kraje
  1. Územní odbor Přerov
  2. Územní odbor Olomouc
  3. Územní odbor Prostějov
  4. Územní odbor Zábřeh
  5. Územní odbor Jeseník
  • HZS Zlínského kraje
  1. Územní odbor Kroměříž
  2. Územní odbor Valašské Meziříčí
  3. Územní odbor Uherský Brod
  4. Územní odbor Zlín
Letošní ročník regionální soutěže je nepostupový, vítězná družstva se stávají mistry v daném kraji pro letošní rok. Celkovým vítězem se stalo družstvo hasičů z Přerova. V příštím roce se bude soutěž konat ve Zlínském kraji. (red)

Poslat nový komentář