Hasiči na Boží hod likvidovali několik požárů, zasahovali v Prostějově i na Prostějovsku!

Hasiči na Boží hod likvidovali několik požárů, zasahovali v Prostějově i na Prostějovsku!
foto HZS OLK
Další fotky: 
Hasiči na Boží hod likvidovali několik požárů, zasahovali v Prostějově i na Prostějovsku!

Po poklidném Štědrém dnu, tedy pohledem na události spojeny s požáry, kdy jednotky profesionálních i dobrovolných hasičů ani jednou nevyjely k žádném požáru, následujícího svátečního dne, tedy na Boží hod, zasahovali hasiči v Olomouckém kraji u několika požárů, bohužel i tento sváteční den se neobešel bez dopravních nehod.

"Během dne došlo například dvakrát k zahoření vánočních věnečků v bytech. První případ v Chomoutově v ranních hodinách se obešel bez účastí jednotek, majiteli se požár podařilo svépomoci uhasit, nicméně po požáru vyčíslil škodu v částce půl milionu korun. Druhý podobný případ se v podvečerních hodinách a to krátce před osmou hodinou večerní, odehrál v ulici Dlouhá v Olomouci. Dle oznámení volajícího došlo k zahoření v bytě s viditelnými plameny a kouři z oken. Hasiči po svém příjezdu velmi rychle lokalizovali i likvidovali zahoření v jedné místnosti bytu, opět tedy od věnce se svíčkami. Při požáru došlo k poškození stolu a židlí a majitel zde vyčíslil škodu do 50 tis. korun", popsal první dva ze zásahů hasičů mluvčí HZS Olomouckého kraje Zdeněk Hošák.

U dalších dvou událostí spojených s požáry během dne, před čtrnáctou hodinou přijalo operační středisko hasičů Olomouckého kraje informaci o požáru v domku v Dřevnovicích na Prostějovsku. "Jako první dorazila místní dobrovolná jednotka Dřevnovice, ta včasným příjezdem k požáru a rychlou lokalizací zabránila většímu rozšíření a odvedla tak výbornou práci s uchráněním rodinného domku a horším, možným následkům. K události následně společně s profesionálními jednotkami požárních stanic Kojetín a Vyškov ( JmK ) vyjeli také dobrovolní hasiči Brodek u Prostějova, Nezamyslice a Němčice na Hané. Hasiči po svém příjezdu velmi rychle lokalizovali i likvidovali požár odpadu v chodbě rodinného domku. Po skončení ještě otevřeli část stropnice a provedli důkladnou kontrolu možného skrytého zahoření, dle vyjádření majitele požár nezpůsobil větší škody", sdělil Hošák.

Čtveřici požárů prozatím uzavírá požár velkokapacitního, plechového kontejneru v Prostějově na ulici Brněnská. Hasiči pomocí jednoho vodního proudu po chvíli požár likvidovali, ten se obešel bez škod.

Během dne také hasiči zasahovali u několika dopravních nehod, ty se bohužel neobešly bez zranění a v jednom případě při střetu vlaku s člověkem v Olomouci nedaleko přejezdu v místní části Holice i s tragickými následky, úmrtí jedné osoby po střetu s kolejovým vozidlem. "Celkově tedy jednotky profesionálních a dobrovolných hasičů Olomouckého kraje během dne zasahovaly u čtyř dopravních nehod", dodal Hošák. (red)

Poslat nový komentář