Hasiči se při bouřkách zapotili. Kvůli stromům

Hasiči se při bouřkách zapotili. Kvůli stromům
ilustrační foto HZS

V průběhu soboty, následných nočních hodin a až do brzkého rána neděle 3.7.2016 přes Olomoucký kraj přecházely pásy bouřek či vydatnějších dešťových mraků. Hasiči během tohoto časového období vyjeli k sedmi událostem, během nich odstranili několik popadaných stromů a větších větví.  

V Mohelnici v odpoledních hodinách soboty 2.7.2016 na ulici Petra Bezruče došlo k pádu suché břízy na vůz a chatu. K události postupně vyjely jednotky z Mohelnice, Zábřehu a také automobilový žebřík požární stanice v Šumperku. Hasiči zde odstranili dalších zhruba pět stromů s nebezpečím možného pádu. 

Více zásahů hasiči řešili po vydatnějších srážkách již brzkých ranních hodin neděle 3.7.2016, v Olomouci na ulici Politických vězňů hasiči revidovali zaplachtování střechy. 

Při společném zásahu ze zdravotnickou záchrannou službou v Nových Mlýnech hasiči odstranili spadený strom na dva stany, při kterém došlo ke zranění jednoho muže, naštěstí se v dalších dvou stanech, zavalených ulomenou větší větví, nikdo nenacházel.

 V Brodku u Přerova hasiči vytahovali osobní vozidlo ze zatopeného podjezdu pod železničním přejezdem. Hasiči vozidlo z vody vytlačili a pomocí plovoucího čerpadla odčerpali zhruba půlmetru vody, poté pročistili ucpanou kanalizaci.

„Další dva výjezdy na spadené stromy likvidovali hasiči během dnešního dopoledne a to v Hraničních Petrovicích a Domašově u Šternberka. V obou případech se jednalo o pády stromů na komunikace. Hasiči je odstranili pomocí motorových pil a cesty zprůjezdnili,“ uvedl mluvčí hasičů Zdeněk Hošák. (red)

 

Poslat nový komentář