Hasiči pomáhají i se zvířaty. Tentokrát postavili na nohy starou kobylku

Hasiči pomáhají i se zvířaty. Tentokrát postavili na nohy starou kobylku
foto HZS OLK

Jednotku profesionálních hasičů požární stanice Zábřeh vyslalo k pomoci při problémech s transportem koně v neděli 18.12.2016 operační středisko HZS Olomouckého kraje, a to na základě žádosti majitelky staré kobylky. Ta upadla v přepravním boxu a nemohla vstát ani s pomocí majitelů.  

„Během převozu v přepravním koňském vozíku došlo k upadnutí koně. Přes dvacet let stará kobylka se nedokázala bez cizí pomocí postavit. Majitelům se vlastními silami podařilo koně dostat mimo vozík, nicméně přes tříhodinový marný boj se ho nedařilo postavit. Hasiči za pomoci nakladače ze zemědělského družstva pomocí popruhů a za asistenci veterinářky, která kobylu ošetřila,  provedli nadzvednutí a po chvíli již kůň zůstal stát na nohou. Šťastný konec udělal radost nejen majitelům, ale i hasičům.“ popsal příběh mluvčí HZS Ok Zdeněk Hošák.

Bohužel během posledních čtrnácti dnů záchrany zvířat neměly vždy dobrý konec. „V jiných případech musel myslivec provést několikrát odstřel lesní zvěře, došlo k nálezům jiných uhynulých zvířat, z výčtu události na dokreslenou uvádíme vytažení uhynulého psa ze studny v Lipové Lázni na Jesenicku,“ dodal Hošák. (red)

 

Poslat nový komentář