Hasiči zasahovali. Hořel dům!

Hasiči zasahovali. Hořel dům!
Foto HZS Ol. kraje
Další fotky: 
Hasiči zasahovali. Hořel dům!

V úterý 28. února byl v 15:03 v obci Čechy pod Kosířem oznámen na operační středisko HZS Olomouckého kraje požár rodinného domu.

Na místo nahlášené události vyjely profesionální jednotky ze stanice Prostějov spolu s jednotkami SDH obce Kostelec na Hané, Náměšť na Hané a Čechy pod Kosířem. "Průzkumem místa zásahu bylo zjištěno, že se jedná o požár 1. patra rodinného domu, kdy došlo již k rozšíření požáru na střešní konstrukci. Jednotky ochraňovaly sousední objekty proti rozšíření požáru a po částečné lokalizaci požáru uvnitř domu se soustředily na hašení střechy. Velitelem zásahu byla v 15:37 hlášena lokalizace požáru (požár se přestal šířit, síly a prostředky na místě zásahu postačují zabránit jeho dalšímu šíření). Jednotky poté pokračovaly v rozebírání střešní konstrukce a dohašováním skrytých ohnisek. Samotná likvidace požáru byla velitelem zásahu ohlášena v 18:02. Při požáru došlo ke zranění dvou osob", popsal Jan Ondruch, z oddělní IZS a služeb.

Výše škody způsobena požárem byla předběžně odhadnuta na 900 000 Kč. Jednotky svým včasným zásahem uchránily majetek v hodnotě zhruba 2 000 000 Kč. Příčina vzniku požáru je zatím v šetření. (red)

 

Poslat nový komentář