Při požáru byl zraněn handicapovaný muž

Při požáru byl zraněn handicapovaný muž
ilustrační foto HZS

Čtyři jednotky profesionálních a dobrovolných hasičů zasahovaly ve večerních hodinách středy 10.5.2017 u požáru ložnice rodinného domku ve Výšovicích na Prostějovsku. Byl při něm zraněn handicapovaný muž.

Operační středisko přijalo informaci o požáru krátce po třiadvacáté hodině s upřesněním nacházející se osoby uvnitř hořícího objektu. Společně s profesionální jednotkou požární stanice Prostějov na místo také vyrazili dobrovolní hasiči Brodek u Prostějova, Určice a Vranovice-Kelčice.

"Po příjezdu provedli průzkum v zakouřeném objektu. Nalezli zraněného handicapovaného muže, kterému pomohli dostat se do bezpečí. Poté ihned přivolali pomoc zdravotnické záchranné služby a poskytovali předlékařskou péči," uvedl mluvčí hasičů Zdeněk Hošák. Samotný požár se jednotkám podařilo ve velmi krátkém čase lokalizovat a zlikvidovat, v navazujícím čase pokračovali v odvětrání a ochlazení požářiště. "Co stojí za příčinou vzniku požáru, rovněž také výše škody, je v současnosti v šetření," dodal mluvčí. (red)

Poslat nový komentář