Hasiči likvidovali požár střech rodinných domů

Hasiči likvidovali požár střech rodinných domů
Foto HZS
Další fotky: 
Hasiči likvidovali požár střech rodinných domů

Sedm jednotek z řad profesionálních a dobrovolných hasičů likvidovalo rozsáhlý požár střech několika objektů v Jezernici, místní části Přední Familie. Původní informace o požáru střechy rodinného domku převzalo operační středisko HZS Olomouckého kraje krátce po devatenácté hodině v úterý 4. červenec 2017. Ničivé plameny nekompromisně po chvíli přeskočily na střechu sousedního domu a také na hospodářské stavení, v ohrožení se vyskytla rovněž další střecha přilehlého rodinného domu. 

Operační středisko k místu vyslalo z řad profesionálních hasičů jednotky Lipník nad Bečvou, Hranice a Přerov za pomoci dobrovolných hasičů Osek nad Bečvou, Lipník nad Bečvou, Hranice a místní Jezernice. Všechny jednotky primárně soustředily svou činnost na ochránění okolních objektů a návazně na to postupně likvidovaly ohniska požárem kompletně poškozených střech rodinných domů a hospodářského stavení. Naštěstí včasným zásahem se podařilo uchránit další objekty v ohrožení. K pomoci s likvidací z centrální stanice v Přerově dorazila také výšková technika a a speciálních chemické vozidlo pro zajištění dostatečného množství dýchací techniky.

"Co stojí za příčinou vzniku požáru, je aktuálně v šetření, předpoklad způsobených škod přesáhne výši jeden milion korun. Vše se naštěstí obešlo bez zranění osob. Krátce před dvaadvacátou hodinou na místě zásah stále pokračuje, dochází k postupnému procházení, dohašování drobných ohnisek a odstraňování vyhořelých konstrukcí střech a skladovaného materiálu," uvedl mluvčí hasičů Zdeněk Hošák. (red)

 

Poslat nový komentář