Požár od myčky nádobí poničil byt a zakouřil panelák

Požár od myčky nádobí poničil byt a zakouřil panelák
Foto HZS Olomouckého kraje
Další fotky: 
Požár od myčky nádobí poničil byt a zakouřil panelák

Zakouřené chodby panelového domu a hrozící nebezpečí pro obyvatele, taková situace se odehrávala chvíli po šestnácté hodině v pátek 24.11.2017 v Olomouci místní části Holice v jednom z panelových domů na ulici Urxova. K místu po získání prvotních informací z hovoru na linku tísňové pomoci vyrazily čtyři hasičské jednotky s výškovou technikou. 

Operační středisko HZS Olomouckého kraje k místu vyslalo jednotky z centrální požární stanice v Olomouci, místních dobrovolných hasičů a Velké Bystřice. Ještě před příjezdem hasičů jeden z obyvatel násilně vniknul do hořících prostor a z bytu zachránil kočku patřící nájemníkům, nikdo jiný se v bytě nenacházel. Prostory byly výrazně zakouřeny a prostoupily schodištěm do všech sedmi pater domu. Jeden z obyvatel se nadýchal nebezpečných zplodin hoření, hasiči mu poskytnuli nutnou předlékařkou pomoc a povolali posádku zdravotníků kolegů ze ZZS Olomouckého kraje.

"V kuchyni přízemního bytu došlo k zahoření myčky nádobí, a to zřejmě po technické závadě, následně se plameny rozšířily na větší část vybavení v místnosti, zakouření pak poškodilo i ostatní místnosti v bytě. Hasičům se velmi rychle podařilo zamezit výraznému rozhoření, z bytu vynosili požárem zasažené elektrospotřebiče a prostory po skončení hasebních prací pomocí přetlakové ventilace ochladili a odvětrali. Co stojí za příčinou vzniku požáru je aktuálně v šetření, na vyčíslení škod se čeká po vyjádření majitele, odhadovaná výše škod je v řádu statisíců, k požáru s největší pravděpodobností došlo po technické závadě na elektrospotřebiči," uvedl mluvčí hasičů Zdeněk Hošák. (red)

 

Poslat nový komentář