Při požáru domku v Přemyslovicích zemřel 39letý muž

Při požáru domku v Přemyslovicích zemřel 39letý muž
Foto HZS Ol. kraje
Další fotky: 
Při požáru domku v Přemyslovicích zemřel 39letý muž
Při požáru domku v Přemyslovicích zemřel 39letý muž
Při požáru domku v Přemyslovicích zemřel 39letý muž

Šest jednotek hasičů Olomouckého kraje v sobotu 2.12.2017 v nočních hodinách zaměstnal požár rodinného domku v Přemyslovicích na Prostějovsku. Prvotní informace o požáru převzala linka tísňového volání HZS Olomouckého kraje krátce před dvaadvacátou hodinou. V domku zemřel muž, žena skončila v péči lékařů. 

Dle informací se valil hustý kouř ze střechy a z místností byly pozorovatelné zuřivé plameny. Operační středisko postupně k místu vyslalo profesionální jednotky požárních stanice Konice a Prostějov, v pozdějším čase také jednotku z Olomouce s doplněním přístrojů s dýchací technikou. Posílení u požáru zajistily také jednotky dobrovolných hasičů Přemyslovice, Kostelec na Hané a Ptení.

"Rozsah požáru evidujeme na ploše objektu zhruba 10x5 metrů. Bohužel jedné osobě se z hořících prostor nepodařilo včas dostat do bezpečí a po provedeném průzkumu v jedné z místností nalezli hasiči muže bez známek života. Druhá osoba z domu před plameny unikla, zraněná skončila v péči zdravotníků ZZS Olomouckého kraje," uvedl mluvčí hasičů Zdeněk Hošák. "Mohu potvrdit, že na místě zemřel 39letý muž. 67letá žena je v péči zdravotníků," sdělil PvNovinkám mluvčí policie František Kořínek s tím, že bližší informace vzhledem k počátku vyšetřování nejsou k dispozici. 

Hasiči postupně likvidovali zahoření v místnostech a dohledali drobná ohniska, z půdních prostor bylo nutné dostat větší část nevyhořelé skladované slámy. V závěru všechny požárem zasažené prostory ochladili a odvětrali pomocí přetlakové ventilace.

Šetření příčin vzniku i výše škod pokračuje i v dnešních dopoledních hodinách (neděle 3. listopadu). "Prozatím není známa příčina vzniku požáru, dům byl dle vlastníka odpojen od elektrické energie. Během dopoledních hodin se na místo dostaví rovněž statik pro posouzení stavu objektu po požáru," dodal Hošák.(ber)

 

Poslat nový komentář