Staré stanici v Konici odzvonilo aneb poslední střídání směn

Staré stanici v Konici odzvonilo aneb poslední střídání směn
Foto HZS Ol. kraje

V pondělí 4. prosince 2017 v sedm hodin ráno vystřídali hasiči naposledy směnu na staré požární stanici v Konici (ul. Hřbitovní) a dnešní směnu odslouží poprvé na stanici nové (ul. Chmelnice). Mezního historického okamžiku se zúčastnil krajský ředitel HZS Olomouckého kraje Karel Kolářík a Vladimír Kubíček, bývalý velitel požární stanice v Konici. Oba hasičům popřáli, aby se jim v nové moderní budově dobře sloužilo, aby jim přirostla k srdci stejně tak, jako stávající stanice a od zásahů se do ní vždy ve zdraví vraceli. 

Nová stanice byla slavnostně otevřena 13. listopadu 2017, hasiči postupně do nových prostor stěhovali vybavení ze stávající stanice. Nová stanice HZS vyrostla na "zelené louce" za třináct měsíců. Profesionální hasiči získali budovu s odpovídajícím zázemím pro jednotku požární ochrany, garáže pro požární techniku, dílny speciálních služeb a zázemí pro fyzickou přípravu.

Celkové náklady na výstavbu požární stanice v Konici činily 47 916 572,85 Kč a stavba byla financována z prostředků státního rozpočtu. Součástí stanice je i místo pro přistání vrtulníku letecké záchranné služby, na které přispěl finanční částkou 250.000 Kč Olomoucký kraj. (red)

 

 

Poslat nový komentář