Při požáru garáže explodovala plynová lahev

Při požáru garáže explodovala plynová lahev
ilustrační foto

V pátek 9. února 2018 byl krátce po jedné odpolední oznámen na operační středisko HZS Olomouckého kraje požár garáže v obci Kopřivná - Lužná na Šumpersku. 

Na místo vyjeli profesionální hasiči ze Šumperka a dobrovolní hasiči z Hanušovic, Bratrušova, Temenice a Kopřivné. Hasiči po příjezdu zjistili, že požárem je zasažena samostatně stojící celodřevěná garáž v chatové osadě. Uvnitř garáže bylo v době vzniku požáru zaparkováno vozidlo, které majitelé vytáhli ven ještě před příjezdem hasičů a požárem poškozeno nebylo.

"V hořící garáži zůstaly dvě plynové lahve, jedna z nich v průběhu hasebních prací explodovala. Naštěstí výbuchem nedošlo k žádnému zranění zasahujících hasičů. Požárem byly poškozeny ještě dvě starší motorky a celá garáž. V průběhu likvidačních prací hasiči dohašovali skrytá ohniska požáru a rozebírali konstrukce", popsala událost mluvčí hasičů Olomouckého kraje Vladimíra Hacsiková.

Požárem byl ohrožen nedaleko stojící rodinný dům, který se hasičům podařilo uchránit. "Likvidaci hlásil velitel zásahu v 14:53 hodin. Výše škody byla vyčíslena na 100.000 Kč, příčinou vzniku požáru byl vadný technický stav topidla a spalinové cesty", dodala Hacsiková. (red) 

 

Poslat nový komentář