Při požáru rodinného domku se popálila jedna osoba

Při požáru rodinného domku se popálila jedna osoba
ilustrační foto HZS

Postupnou pomoc čtyř jednotek hasičů si vyžádala událost spojená se zahoření v přízemí rodinného domku v Drahotuších. Oznámení o požáru převzalo centrum tísňového volání 112 krátce po sedmé hodině ranní v neděli 25.2.2018 s upřesněním valícího se kouře u vstupních dveří objektu. 

"Operační středisko k místu vyslalo z řad profesionálních jednotek požární stanice Hranice a Lipník nad Bečvou, návazně na to k posílení dobrovolné hasiče Hranice a Drahotuše. Ještě před dojezdem hasičů se majitel pokusil o uhašení zjištěného požáru palivového dřeva v chodbě budovy. Během své snahy se bohužel také nadýchal nebezpečných zplodin hoření a částečně se v obličejové části i popálil", uvedl mluvčí HZS Olomouckého kraje Zdeněk Hošák.

Hasiči zraněnému poskytnuli předlékařskou pomoc do dojezdu posádky zdravotníků ZZS Olomouckého kraje. Během své činnosti velmi rychle lokalizovali zahoření menšího rozsahu, nicméně intenzitou hoření došlo k popraskání oken a vstupních dveří. V navazujícím čase hasiči požárem zasaženého topivo vynosili mimo objekt, prostory ochladili a odvětrali a po zhruba hodině zásahu požár celkově zlikvidovali.

"K požáru došlo s největší pravděpodobností od kotle na tuhá paliva, jedná se prozatím o jednu z možných variant. Výše škody není v tuto chvíli stále vyčíslena", dodal Hošák. (red)

 

Poslat nový komentář