Při požáru chatky se lehce poranila její obyvatelka

Při požáru chatky se lehce poranila její obyvatelka
Foto HZS Olomouckého kraje
Další fotky: 
Při požáru chatky se lehce poranila její obyvatelka

Společný zásah profesionální jednotky požární stanice Olomouc, přesněji posádek tří cisternových vozidel, za doplnění jednotkami místních částí Černovír a Chválkovice se odehrál v dopoledních hodinách soboty 3.3.2018. Zmiňované jednotky spolupracovaly u požáru zahradní chatky o velikosti zhruba 4x3 metry na Nových Sadech v Olomouci, a to v zahrádkářské kolonii poblíž železniční trati.

!Plameny nekompromisně a velmi rychle pohltily celý objekt, v těsné blízkosti se nacházelo několik dalších dřevěných přístřešků a chat, jenž primárně jednotka profesionální stanice v počátku po zdolání plotových překážek pomocí vodní clony ochraňovala. V navazujícím čase se hasičům velmi rychle podařilo požár lokalizovat, z objektu vynesli menší tlakovou láhev bez poškození a v bezpečné vzdálenosti ji v průběhu zásahu monitorovali", popsal událost mluvčí HZS Olomouckého kraje Zdeněk Hošák.

Požár zcela poničil dřevěnou zahradní, celoročně obytnou chatku. Obyvatelka se včas dostala do bezpečí, nicméně utrpěla „opravdu jen lehké“ zranění v podobě drobné popáleniny na rukou. "Hasiči ženu ošetřili bez nutnosti dovolání k součinnosti posádky zdravotníků. Hasiči v průběhu zásahu pokračovali v dohašování drobných ohnisek a rozebrání torza dřevěné obvodové konstrukce zcela zničeného objektu. Co stojí za příčinou vzniku požáru je aktuálně v šetření, s největší pravděpodobností půjde o zahoření od kotle na tuhá paliva. Majitel vyčíslil škodu v částce 100 tisíc korun", dodal Hošák. (red)

 

Poslat nový komentář