Noční vítr bral střechy. A lámal stromy

Noční vítr bral střechy. A lámal stromy
Foto HZS Olomouckého kraje
Další fotky: 
Noční vítr bral střechy. A lámal stromy

Profesionální a dobrovolní hasiči od sobotní dvaadvacáté hodiny vyjížděli v Olomouckém kraji ke zvýšenému počtu technických pomocí s ohledem na silný vítr.  Zásahy hasičů pokračovaly i v nedělních hodinách, do statistik se zapsaly více jak čtyři desítky žádostí převážně o pomoc s odstraňováním spadených stromů na komunikace, železnici, či místa ze zvýšeným pohybem osob.

"Nejčastěji pohledem lokací se jedná o zásahy na Prostějovsku a Olomoucku. V Mostkovicích hasiči zajišťovali provizorně střechu, poté co zde začala padat střešní krytina do ulice. Na místo po průzkumu první jednotkou z Prostějova dorazil také speciální technický kontejner ze stejné stanice v Prostějově. Hasiči větší část tašek hrozící pádem odstranili, návazně pomocí latí a plachet střechu pro krátkodobé překlenutí situace zakryli. V Mostkovicích také hasiči na jiném místě museli rozebrat větrem poničenou plechovou garáž. Tu vítr celkově poničil a nebezpečně se pohybovala po ulici. Hasiči pro celkové rozebrání museli použít rozbrušovací pilu," uvedl mluvčí hasičů Zdeněk Hošák.  

Veškeré ostatní výjezdy jsou spojené prozatím s pádem stromů na komunikace, železnici, chodníky a jiná veřejná prostranství. Tyto výjezdy z pravidla nejsou časově náročné. Hasiči s využitím motorových pil provedou dočasná zabezpečení, pořezáním, prořezáním a úklidem. (red)

Poslat nový komentář