Hořel byt v paneláku. Evakuováno bylo 16 lidí

Hořel byt v paneláku. Evakuováno bylo 16 lidí
Foto HZS Olomouckého kraje
Další fotky: 
Hořel byt v paneláku. Evakuováno bylo 16 lidí

Krátce po půl druhé odpolední v úterý 13. 8. 2019 převzala linka tísňové pomoci HZS Olomouckého kraje informaci o viditelných plamenech a kouři z druhého patra bytu v panelovém domě v ulici Interbrigadistů v Přerově. Operační středisko k místu ihned vyslalo posádky výjezdových vozidel z centrální stanice v Přerově za posílení další jednotkou drážních hasičů (HZSp SŽDC) a dobrovolných hasičů z Přerova.

Plameny a zakouření byt zcela poničily, samotné zdolání plamenů proběhlo v krátkosti. Návazně hasiči prostory ochladili a odvětrali pomocí přetlakové ventilace. Důkladným průzkumem s využitím termokamery vyloučili možné skryté šíření v šachtách a okolí ohniska požáru.

„Hasiči současně asistovali posádkám záchranářů při ošetřování. V mezidobí provedli nutná bezpečnostní opatření a spolupracovali při hledání řešení dané situace s možností náhradního ubytování, případném dočasném transportu na evakuační místo. Nabídka evakuovanými nakonec nebyla využita," uvedl mluvčí hasičů Zdeněk Hošák.

„Podle předběžných informací bylo z domu zasaženého požárem evakuováno 16 osob a v několika případech bylo přistoupeno k otevření bytů za účelem zjištění, zda se v nich nenacházejí osoby. Dvě osoby byly následně z místa zdravotnickou záchrannou službou přepraveny k ošetření do nemocnice. Při požáru vznikla škoda za předběžně více než jeden milion korun. Veškeré příčiny a okolnosti, za nichž k vzniku požáru došlo, jsou v šetření," doplnila policejní mluvčí Jiřina Vybíhalová. (ber)

 

Poslat nový komentář