Otaslavické hasičky na medaili nedosáhly, umístění je přesto vynikající

Otaslavické hasičky na medaili nedosáhly, umístění je přesto vynikající
ilustrační foto

O prvním srpnovém víkendu se konalo v Uherském Hradišti mistrovství České republiky v požárním sportu. V kategorii dobrovolných hasičů zabodovalo družstvo žen z Otaslavic, které dosáhlo na historicky nejlepší umístění ženského požárního sportu prostějovského okresu, když skončilo na celkovém 5. místě.

Družstvo žen SDH Otaslavice ve složení Marcela Pištěková, Martina Kučerová, Andrea Frgálová, Kateřina Mazalová, Martina Pekrová, Lada Vránová, Babriela Hrdá, Barbora Hrdá, Veronika Kužílková, Lucie Linhartová už není mezi českou elitou žádným nováčkem. Po svém raketovém vstupu do požárního sportu ovládla otaslavická děvčata okrskovou, okresní i krajskou soutěž a zařadila se mezi celorepublikovou elitu.

V rámci 59. Mistrovství ČR v požárním sportu družstev děvčata nejlépe zabodovala v běhu na 100 metrů s překážkami, výsledek štafety i požárního útoku zůstal mírně za očekáváním, přesto stačil na skvělé umístění. Za výborným výkonem otaslavických děvčat stojí trenér Antonín Láznička, ten si pochvaluje jejich neskutečnou píli, vůli po vítězství a zodpovědnost. A hlavně skvělou partu, která se nepohádá, nezávidí si, dobře si rozumí a je sehraná.

Pořadatelem soutěže je Ministerstvo vnitra – generální ředitelství HZS ČR, HZS Zlínského kraje, Sdružení hasičů Čech, Moravy a Slezska a Sportovní klub hasiči Zlín.

(red)

 

Poslat nový komentář