Aktualizováno: U Slatinek zasahoval vrtulník

Aktualizováno: U Slatinek zasahoval vrtulník
ilustrační foto PČR

 

Včera v odpoledních hodinách došlo na silnici ve směru Slatinice - Prostějov (Lípy -Kaple, na silnici 3. třídy), ze zatím nezjištěných příčin, k dopravní nehodě dvou osobních vozidel. 

Podle prvotních informací byly při nehodě 3 osoby zraněny. "Na místě zasahovaly všechny složky IZS a také vrtulník, kterým byla jedna z vyproštěných osob letecky transportována do FN v Olomouci. Přesná příčina nehody, okolnosti, míra zavinění, stejně jako rozsah zranění a výše škody jsou předmětem dalšího policejního šetření", uvedla k havárii Irena Urbánková z Krajského ředitelství Policie Olomouckého kraje.

Před chvílí nám přišlo na redakční e-mail další vyjádření mluvčí Urbánkové ke včerejší nehodě: "Z prvotního šetření vyplývá, že 53letá řidička vozidla Opel Corsa, která jela ve směru od obce Kaple na obec Lípy, měla ze zatím přesně nezjištěných příčin dostat s vozidlem smyk, sjet s vozidlem vpravo do příkopu, vyjet zpátky na silnici a dostat se do protisměru, kde se střetla s protijedoucím vozidlem Škoda Favorit, které řídil 61letý řidič. Při nehodě došlo k doposud neustanovenému zranění tří osob – řidičky vozidla Opel Corsa, řidiče Š-Favorit a jeho 90 leté spolujezdkyně. Řidič vozidla Škoda Favorit byl letecky transportován do Fakultní nemocnice v Olomouci, řidička vozidla Opel Corsa byla převezena sanitním vozem RZS do Fakultní nemocnice v Olomouci a 90 letá spolujezdkyně ze Škody Favorit do prostějovské nemocnice. Z důvodu zranění nebyla u žádného účastníka nehody provedena dechová zkouška, byl nařízen odběr krve v nemocnici. Rozsah zranění ani doba léčení nejsou v tuto chvíli známy". (red)

Poslat nový komentář