Ustlal si na kolejích. Že ho přejel vlak, netušil

Ustlal si na kolejích. Že ho přejel vlak, netušil
ilustrační foto ber

 

Oproti tragické zprávě o smrti muže, který zemřel pod koly rychlíku u Vrbátek, informovala olomoucká policie o jiné příhodě. I zde figuruje člověk a vlak. Na rozdíl od té první ale skončila dobře a je svým způsobem velmi kuriozní. Muž, který si ustlal na kolejích v Olomouci, vůbec netušil, že ho přejel vlak. Potvrdilo se, že opilí mívají štěstí. Naprosto nezraněný třiapadesátiletý dobrodruh měl v dechu 1,62 promile.

"V pondělí kolem 23. hodiny jsme přijali oznámení od strojvedoucího vlaku, právě projíždějícího na trati ve směru jízdy ze stanice Olomouc - město k železniční stanici Olomouc Řepčín. Strojvedoucí uvedl, že přejel vlakovou soupravou nad mužem ležícím v kolejišti a po jeho spatření ihned spustil nouzovou brzdu. Souprava zastavila asi 100 metrů za osobou. Policisté po příjezdu na místo našli muže, který byl při vědomí, s policisty komunikoval a jevil známky silné opilosti. Podle jeho slov si vůbec nebyl vědom, že nad ním právě projel vlak," sdělila policejní mluvčí Marie Štrbáková, podle které bylo ve vlaku pět cestujících. Nikdo z nich nebyl zraněn a nevznikla ani škoda na majetku.

"Přivolaní záchranáři třiapadesátiletého muže z Olomouce prohlédli a potvrdili, že není zraněn. K provedení dechové zkoušky byl schopen až kolem 2. hodiny ranní, kdy nadýchal 1,62 promile alkoholu. Následně ho policisté odvezli k vystřízlivění na protialkoholní záchytnou stanici v Olomouci," dodala mluvčí.

Dechová zkouška u strojvedoucího byla negativní. Provoz na trati byl asi hodinu zastaven a cestující byli přepraveni náhradní autobusovou dopravou. (red)

Poslat nový komentář