Dva muži na kolejích. Oba přežili

Dva muži na kolejích. Oba přežili
ilustrační foto ČD

 

Hned dvakrát vyjížděli včera olomoučtí policisté kvůli nehodám na kolejích. V prvním případě skončil muž v nemocnici, v druhém se nestalo nic. Chlapík sedící v kolejišti si pouze chtěl zapálit cigaretu.

„Včera krátce po 15 hodině s největší pravděpodobností nerespektoval jednatřicetiletý muž na železničním přejezdu na ulici Wolkerova v Olomouci výstražné světelné zařízení upozorňující na příjezd vlakové soupravy a vstoupil před projíždějící vlak, ve kterém v tu dobu cestovalo 10 osob. Přestože strojvedoucí vlaku použil rychlobrzdu, vlaková souprava narazila do chodce. Se zraněním byl převezen k ošetření do nemocnice,“ popsala první incident policejní mluvčí Marie Štrbáková. Cestující ve vlaku následkem prudkého brždění zraněni nebyli. Dechová zkouška provedena u strojvedoucího vlaku a zraněného chodce byla negativní.

Krátce po 17. hodině pak bylo na linku 158 oznámeno, že v Olomouci, na ulici Holická, sedí na kolejích neznámý muž. Operační důstojník vyrozuměl dozorčí provozu ČD, který zastavil vlakový provoz na trati Olomouc – Přerov. „Policisté po příjezdu na místo zjistili, že zde v kolejišti sedí čtyřiatřicetiletý muž z Litovle. Policistům sdělil, že nemá žádné sebevražedné sklony, pouze si chtěl ubalit cigaretu,“ popsala kuriózní případ s dobrým koncem mluvčí.

V obou případech byl provoz obnoven v 17,30 hodin. (ber)

Poslat nový komentář