Hrozivá nehoda na čekyňském kopci: Dva sražení cyklisté

Hrozivá nehoda na čekyňském kopci: Dva sražení cyklisté
ilustrační foto ZZS

K vážné dopravní nehodě nedaleko Přerova vzlétl dnes odpoledne vrtulník a vyjela přerovská posádka olomoucké ZZS. Na kopci u Čekyně byli sraženi dva cyklisté automobilem, který poté naboural zezadu ještě do dalšího vozu.

"Pětapadesátiletá řidička osobního vozidla předjížděla v kopci dva cyklisty. Při tomto manévru je dojelo další vozidlo značky Mercedes, které řídil 36letý muž. Řidič mercedesu pravděpodobně přehlédl oba cyklisty, do kterých narazil. Následně došlo i ke kontaktu s vozidlem 55leté ženy," popsal nehodu policejní mluvčí Josef Bednařík..
"Oba cyklisté byli vymrštěni mimo vozovku. Devětačtyřicetiletý muž (cyklista) byl na místě resuscitován svědky události, po chvíli oživování pacienta převzali profesionálové z přerovské posádky záchranné služby a po příletu vrtulníku čekal muže - v bezvědomí a s mnohačetnými těžkými zraněními - transport do olomoucké FN. Jeho o rok mladší ženu (cyklistku) převezla sanitka s oděrkami a pohmožděninami do přerovské nemocnice. Během zásahu si vyžádala ošetření také řidička prvního automobilu, která s pohmožděnou krční páteří putovala rovněž na ambulantní ošetření do Přerova. Řidič druhého vozu podle zasahujících záchranářů zraněn nebyl," uvedl mluvčí záchranky Pavel Vysloužil.
Dechové zkoušky u obou řidičů a cyklistky byly negativní. U cyklisty vzhledem k rozsahu zranění byl nařízen odběr krve. Okolnosti celé nehody jsou stále v šetření. (red)

Poslat nový komentář