Na Štědrý den se bouralo i na Prostějovsku

Na Štědrý den se bouralo i na Prostějovsku
ilustrační foto

U čtyř dopravních nehod zasahovaly profesionální a dobrovolné jednotky hasičů Olomouckého kraje. Tyto nehody se bohužel neobešly bez zranění a nutnosti vyprošťování osob. V Písečné na Jesenicku došlo ke střetu osobního vozidla s vlakem. Ostatní nehody se odehrály na komunikacích, s největší pravděpodobností vlivem námrazy. Bouralo se i na Protivanovsku.

K první události vyslalo operační středisko hasičů Olomouckého kraje jednotku požární stanice Jeseník, drážní hasiče HZSp SŽDC z České Třebové a místní dobrovolné hasiče do obce Písečná. „Došlo k nehodě osobního vozidla, ve kterém dle informací výpravčího v tísňovém hovoru zůstaly osoby, ale bez zranění. Hasiči po svém příjezdu nemuseli z vozidla nikoho vyprošťovat. Vše se obešlo bez zranění. Na místo byl přivolán automobilový jeřáb pro následné vyproštění havarovaného vozidla,“ popsal první nehodu mluvčí hasičů Zděnek Hošák.
U druhé vážnější události za obcí Čabová, místní části Moravského Berouna, zasahovaly dvě jednotky hasičů u dvou havárií celkem čtyř osobních aut. Hasiči v jednom případě museli za využití hydraulického vyprošťovacího zařízení vyprostit těhotnou ženu. „Ve vozidlech celkově zůstali uvězněni tři lidé, ke zranění došlo dle informací lekaře jen v jednom případě,“ uvedl mluvčí.
Třetí dopravní nehoda se stala u obce Kižlířov, zde dle oznámení zůstalo auto po kolizi v příkopě s osobou uvnitř. Hasiči po svém příjezdu nemuseli nikoho z vozidla vyprošťovat, vše se naštěstí obešlo bez zranění. Jednotka na místě provedla nutná bezpečnostní opatření.
Čtvrtou dopravní nehodu řešili dvě jednotky hasičů v Protivanově. „Došlo ke kolizi osobního vozidla, které vyjelo z komunikace a několikrát se převrátilo přes střechu. Řidič z nehody naštěstí vyvázl jen s několika oděrkami,“ konstatoval Hošák. (ber)

Poslat nový komentář