Tragická dopravní nehoda osobního vozidla s autobusem. Čtyři mrtví

Tragická dopravní nehoda osobního vozidla s autobusem. Čtyři mrtví
Foto ZZS Ol. kraje

Posádky tří výjezdových stanovišť zasahovaly dnes krátce po devatenácté hodině v Zábřehu u tragické dopravní nehody osobního vozidla s autobusem. Zdravotnické operační středisko ZZS OK převzalo informaci o dopravní nehodě od právě projíždějící posádky RZP Mohelnice. Nehoda se odehrála přímo před nimi a posádka ihned zahájila péči u zraněných zaklíněných osob v osobním vozidle.

"V autobuse cestovalo více osob, v něm ke zranění nedošlo. Následky jsou velmi smutné, při události došlo ke čtyřem smrtelným zraněním. V osobním vozidle cestovalo pět osob, poslední ze zraněných byl vyproštěn hasiči. Zdravotníci pacientovi poskytnuli komplexní přednemocniční neodkladnou péči, muže napojili na umělou plicní ventilaci, invazivně aplikovali příslušnou medikaci a imobilizovali jej pomocí fixačních pomůcek. Vážně zraněného muže následně převezla posádka k navazující nemocniční péči na odd. urgentního příjmu FNOL", popsal smutnou událost Zdeněk Hošák, mluvčí ZZS Olomouckého kraje.

K nehodě vydali tiskovou zprávu i hasiči ústy své mluvčí Vladimíra Hacsikové: "Na místo vyjeli profesionální hasiči z požárních stanic v Zábřehu a v Šumperku a dobrovolní hasiči ze Zábřehu a Lukavic, kteří po příjezdu zjistili, že v osobním vozidle cestovalo pět osob, z nichž jednu hasiči vyprostili a předali do péče zdravotnické záchranné službě. Další čtyři osoby, které jely ve vozidle, utrpěly při nehodě zranění, kterým na místě podlehly. V autobuse cestovalo celkem 47 osob, z nichž jedna si vyžádala drobné ošetření na místě události", sdělila Hacsiková.

"Z obou havarovaných vozidel unikaly provozní kapaliny, které hasiči zasypali. Vozidla zajistili proti vzniku požáru a asistovali Policii s nasvětlováním místa nehody a vyprošťováním. Na místo přijel náhradní autobus, do kterého si cestující přestoupili a pokračovali v jízdě. Po zaměření a vyšetření nehody hasiči uklidili komunikaci a pomohli naložit havarované vozidlo na odtahovou službu", dodala Hacsiková. (red)

 

 

Poslat nový komentář