Vlak u Němčic zastavily ovce

Vlak u Němčic zastavily ovce
Foto PČR

V pondělí v 10:55 hodin přijali prostějovští policisté na lince tísňového volání  oznámení, že na vjezdu do nádraží v obci Němčice nad Hanou od železniční zastávky Nezamyslice došlo ke střetu osobního vlaku s několika ovcemi. V důsledku rozpojení hadic na vlaku došlo k úniku vzduchu a zastavení soupravy.

"Policisté na místě zjistili, že stádo ovcí se na železniční trať a do její blízkosti dostalo poté, co uteklo z oploceného výběhu nedaleko trati. Dalším šetřením policisté zjistili, že ovce utekly dírou v plotě, kterou si samy udělaly. Při střetu s vlakem tři ovce uhynuly. Zbytek stáda se jeho majiteli podařilo zahnat zpět do ohrady a díru v plotě zabezpečit. Rozpojené hadice na vlaku se podařilo zapojit. Škoda na vlakové soupravě tedy nevznikla a vlak mohl pokračovat v jízdě s jedenáctiminutovým zpožděním," konstatoval policejní mluvčí František Kořínek.

K protiprávnímu jednání zde nedošlo. Nešlo ani o dopravní nehodu, protože vlak není v zákoně o silničním provozu veden jako vozidlo. "Proto policisté zákrok ukončili," dodal mluvčí. (red)

 

Poslat nový komentář