Senior polil benzínem vlastní dům a zapálil ho. Pak ujel a havaroval

Senior polil benzínem vlastní dům a zapálil ho. Pak ujel a havaroval
Foto HZS Ol. kraje
Další fotky: 
Senior polil benzínem vlastní dům a zapálil ho. Pak ujel a havaroval

Od úterního odpoledne řeší policisté případ požáru rodinného domu v obci Újezdec na Přerovsku. Po hádce rodinných příslušníků situaci nezvládl muž v seniorském věku, který polil věci v domě benzínem a zapálil je. Z místa ujel, aby o pár kilometrů dál havaroval.  

"Muž začal polévat benzínem věci, které byly uložené v chodbě domu a přitom došlo k ulpění hořlaviny i na jeho ženě a dceři. Pak benzín zapálil, z domu odešel a odjel osobním vozidlem. Mladší 46letá žena utrpěla popáleniny na ruce, které si vyžádaly jednorázové ošetření, druhá žena naštěstí zraněna nebyla," popsala začátek incidentu policejní mluvčí Miluše Zajícová. Muž následně nerespektoval dopravní značku, která mu ukládala povinnost dát přednost v jízdě vozidlům jedoucím po hlavní silnici, a vjel do křižovatky v okamžiku, kdy zde odbočoval řidič osobního vozidla Mazda. Došlo ke střetu mezi oběma vozidly a k lehkému zranění obou účastníků. Řidič Mazdy byl jednorázově ošetřen v přerovské nemocnici a bylo u něho vyloučeno požití alkoholických nápojů dechovou zkouškou. Řidič vozidla Dacia byl z místa převezen do Fakultní nemocnice Olomouc, kde mu byl proveden odběr biologického materiálu za účelem zjištění alkoholických látek v těle. Škoda na vozidlech byla vyčíslena na 200 000 Kč," dodala Zajícová.

"Na místo vyjeli profesionální hasiči z požární stanice v Přerově a dobrovolní hasiči z Újezdce a Horní Moštěnice. Když hasiči přijeli na místo, bylo celé přízemí rodinného domu v plamenech, které postupně prohořívaly do podkroví. Plameny dostali hasiči pod kontrolu za necelou půl hodinu od oznámení. Likvidaci požáru velitel hlásil v 16:06 hodin. V průběhu likvidačních prací hasiči kontrolovali celý dům termokamerou, vyhledávali skrytá ohniska a zakouřené prostory odvětrávali. Díky rychlému zásahu hasičů se podařilo uchránit sousední dům, který stál v těsné blízkosti," sdělila mluvčí hasičů Vladimíra Hacsiková..

Na ohledání místa požáru se podílel i policejní specialista kriminalistický technik a psovod se speciálně vycvičeným psem. Škoda na domě nebyla doposud přesně stanovena. Ve věci byly zahájeny úkony trestního řízení pro podezření z trestného činu obecné ohrožení, za který je v trestním zákoníku stanovena sazba odnětí svobody od tří do osmi let. Případ nadále šetří přerovští kriminalisté. (red)

 

 

Komentáře

Naštěstí nemusí hledat svědka.

Poslat nový komentář