Nechtěl se podrobit kontrole. Při ujíždění policistům havaroval!

Nechtěl se podrobit kontrole. Při ujíždění policistům havaroval!
Foto PČR
Další fotky: 
Nechtěl se podrobit kontrole. Při ujíždění policistům havaroval!

V sobotu 4. února 2017 ve 14:30 hodin řídil jednatřicetiletý muž z Kroměřížska v obci Klenovice na Hané osobní automobil značky Ford. Když uviděl služební vozidlo policistů, začal ujíždět směrem k obci Čelčice. Při výjezdu z obce na mokré komunikaci nezvládl řízení a dostal smyk. Následkem toho vozidlo vyjelo vlevo mimo komunikaci, projelo živým plotem a přejelo cyklostezku. Poté se zastavilo na poli.

Ke zranění osob při havárii nedošlo. Výše způsobené hmotné škody byla vyčíslena na 200 korun. Alkohol byl vyloučen provedenou dechovou zkouškou. Příčiny, okolnosti i míra zavinění havárie jsou předmětem dalšího policejního vyšetřování.

"Provedeným šetřením policisté zjistili, že muž není držitelem řidičského oprávnění a že na kolech má nasazeny letní pneumatiky. Svým jednáním se řidič dopustil přestupků dle zákona o silničním provozu. Za ty mu v případě prokázání viny hrozí pokuta v rozmezí od 25 do 50 tisíc korun a zákaz řízení všech motorových vozidel na dobu od jednoho roku do dvou let," uvedl policejní mluvčí František Kořínek. Dále policisté zjistili, že vlastníkem automobilu je devětadvacetiletý spolujezdec ve vozidle. Protože předal řízení vozidla osobě, která nesplňuje podmínky, je podezřelý z přestupku dle stejného zákona. Za ten mu hrozí pokuta až do výše 2 500 korun. (red)

Poslat nový komentář