Pejsek sražený v Čechůvkách je po operaci. Řidič ujel a majitel jej nechce

Pejsek sražený v Čechůvkách je po operaci. Řidič ujel a majitel jej nechce
Foto FB Liga na ochranu zvířat Olomouc

Čtrnáctého února byl v Čechůvkách sražen autem pes. Vůz odjel, psík se ale díky hodným lidem ocitl na veterině a následně v olomouckém útulku Ligy na ochranu zvířat. Majitel se o něj zajímal, už ho ale nechce. Pes podstoupul operaci a zotavuje se v útulku.

"Udělalo se rtg vyšetření a na základě toho byla doporučena operace, která byla ihned naplánovaná na 16.2.2017," uvedla vedoucí útulku Hana Dědochová. O den dříve jí volal muž, který se nepředstavil. "Říkal, že je bývalým majitelem psa, že se pes jmenuje Bono a je to kříženec stafbula a čivavy a že jsou mu 2 roky. Dále mé otázky směřovaly na zdravotní stav psíka, neboť na rtg snímku se ukázalo, že psík již před srážkou autem musel kulhat. Bylo mi řečeno, že ano, že pokulhával na zadní nohu a následovalo, že jej nemohl dále vlastnit a tak jej daroval další osobě. Na otázku, jak se jmenuje ta osoba, nám bylo sděleno, že neví, že zapomněl. Na otázku, kdy mu psíka daroval nám bylo řečeno, že ten den, co jej srazilo auto. Údajně kontaktoval pána, kterému psíka dal, ten však na výzvy o vyzvednutí psa nereagoval," popsala hovor Dědochová. "Zda to je, či není pravda, netuším, a těžko zjistím či prokážu. Dnes ráno jsem volala odbor životního prostředí města Prostějova, kdy bylo přislíbeno, že operaci uhradí. V případě vícenákladů se použijí peníze od dárců," dodala.

Pejsek je velmi hodný, trpělivý pacient, je umístěn na ošetřovně, kde jsou vyhřívané podlahy. Dnes už je po operaci a uvidí se, zda bude opět chodit. (ber)

 

Poslat nový komentář