Havárie motocyklů. Jeden z motorkářů skončil v prostějovské nemocnici

Havárie motocyklů. Jeden z motorkářů skončil v prostějovské nemocnici
Foto PČR
Další fotky: 
Havárie motocyklů. Jeden z motorkářů skončil v prostějovské nemocnici

V sobotu 6. května po devatenácté hodině došlo mezi obcemi Otinoves a Rozstání k havárii a následné dopravní nehodě dvou motocyklů. Starší z motorkářů skončil v nemocnici, mladšího čeká vysvětlování. Řídil totiž stroj, ke kterému neměl oprávnění. 

"Motocyklisté z obce na Brněnsku ve věku 18 a 47 let jeli společně ve směru k obci Rozstání. Dle dosavadního šetření starší z mužů na motocyklu značky Triumph po průjezdu pravotočivé a následné levotočivé zatáčky nezvládl řízení, dostal smyk a upadl na komunikaci. Motocykl poté setrvačností doklouzal do příkopu, odkud se odrazil zpět na komunikaci, kde se zastavil. Řidič zůstal ležet v příkopu. Mladší motocyklista na stroji značky Yamaha při jízdě nedodržel bezpečnostní rozestup od prvního motocyklu. Z toho důvodu na havárii motocyklu Triumph nestihl zareagovat, do tohoto motocyklu narazil a také upadl na komunikaci. Při šetření dopravní nehody muž policistům předložil řidičské oprávnění pro skupinu A1 (Opravňuje k řízení lehkých motocyklů o objemu válců nepřesahujícím 125 ccm a o výkonu motoru nejvýše 11 kW) a tudíž nebyl oprávněn k řízení svého motocyklu. Ten měl objem válců 600 ccm a maximální výkon 25 kW," popsal nehodu policejní mluvčí  František Kořínek.

Starší z motocyklistů utrpěl zranění, se kterými byl převezen do prostějovské nemocnice. Ke zranění dalších osob nedošlo. Celková výše způsobené hmotné škody byla předběžně vyčíslena na 100 tisíc korun. Alkohol byl u obou motocyklistů vyloučen provedenými dechovými zkouškami. Příčiny, okolnosti i míra zavinění obou událostí jsou předmětem dalšího policejního šetření. (red)

 

Poslat nový komentář