Na silnicích Prostějovska zemřeli v prvním pololetí dva lidé

Na silnicích Prostějovska zemřeli v prvním pololetí dva lidé
ilustrační foto PČR

Jak ukázala policejní statistika, počet úmrtí v důsledku dopravních nehod se v prvním pololetí roku 2017 zvýšil. Letos skončily tragicky dvě nehody, v loňském roce nezemřel v prvních šest měsících na silnicích nikdo.

První nehoda se stala 3. května před patnáctou hodinou U Mostkovic. Dodávka se zde střetla s chodcem. Osmatřicetiletý muž zemřel na místě. Druhá nehoda se stala o více jak měsíc později, 24. června na D46 u Olšan. „Došlo zde ke střetu osobního vozidla s chodcem - mladým mužem, který na následky střetu zemřel,“ uvedla tehdy policejní mluvčí Irena Urbánková.

V červenci pak na silnici v prostějovském regionu zemřel další muž. Tentokrát se jednalo o 55letého cyklistu. "Muž jel na jízdním kole v Drahanech ve směru na Otinoves. Po sjezdu táhlého klesání a projetí pravotočivé zatáčky nezvládl řízení a před jedním z místních domů upadl na vozovku a těžce si poranil hlavu. Osádka záchranné služby se ho na místě snažila oživit, ale veškeré pokusy byly marné a muž na místě svým zraněním podlehl," popsala tragedii policejní mluvčí Miluše Zajícová.

Všechny nehody jsou nadále v šetření policistů. (ber)

Poslat nový komentář