V zatáčce upravoval náklad na malotraktoru. Trefila ho oktávka!

V zatáčce upravoval náklad na malotraktoru. Trefila ho oktávka!
Foto PČR
Další fotky: 
V zatáčce upravoval náklad na malotraktoru. Trefila ho oktávka!

V pátek před devatenáctou hodinou došlo na silniční komunikaci mezi obcemi Konice a Šubířov k dopravní nehodě osobního automobilu a malotraktoru. Sedmatřicetiletý muž měl být dle svých slov při jízdě ve směru k obci Šubířov, při projíždění mírnou levotočivou zatáčkou, oslněn sluncem. Z toho důvodu měl přehlédnout při pravé krajnici stojící malotraktor a narazit do jeho vlečky.

Ke zranění osob při dopravní nehodě nedošlo. Výše způsobené hmotné škody na obou vozidlech a komunikaci byla předběžně vyčíslena na 75 tisíc korun. Alkohol byl u řidičů obou vozidel vyloučen provedenými dechovými zkouškami.

"Při šetření okolností dopravní nehody policisté zjistili, že dvacetiletý řidič malotraktoru na místě zastavil z důvodu kontroly nákladu na vlečce. Dále policisté zjistili, že náklad neměl řádně zajištěn," uvedl policejní mluvčí František Kořínek.

Tím se dopustil přestupku podle zákona o silničním provozu, za který mu policisté uložili pokutu ve výši 200 korun.

Po prohlídce technického stavu vozidla typu Škoda Octavia, z důvodu jeho poškození, policisté na místě zadrželi osvědčení o jeho registraci. Přestupek jeho řidiče vyřešili na místě uložením pokuty ve výši jeden tisíc korun. (red)

 

 

Poslat nový komentář