Nákladní auto a vlak se srazily na přejezdu. Devět zraněných

Nákladní auto a vlak se srazily na přejezdu. Devět zraněných
Foto PČR
Další fotky: 
Nákladní auto a vlak se srazily na přejezdu. Devět zraněných
Nákladní auto a vlak se srazily na přejezdu. Devět zraněných
Nákladní auto a vlak se srazily na přejezdu. Devět zraněných

Na železničním přejezdu v Olomouci se ve středu brzo ráno srazil vlak s nákladním automobilem. Podle předběžných informací policie se zranilo devět cestujících z vlaku, jejich zranění nemají být vážná.

"Ve středu 20. září 2017, těsně před pátou hodinou ráno, se v Olomouci na Bělidlech, ulice Divišova, srazil osobní vlak a nákladní automobil. Při nehodě bylo zraněno 10 cestujících. Na místě jsou profesionální hasiči z Olomouce a hasiči správy železniční dopravní cesty. Obě vozidla zajistili proti vzniku požáru a pomáhali s přestupem zraněných cestujících do přistavené tramvaje, kde si je přebírala zdravotnická záchranná služba. Doprava na železniční trati je zastavena," uvedla hned ráno Vladimíra Hacsiková, mluvčí HZS Olomouckého kraje.  

"Podle prvotních informací nákladní vozidlo zn. Renault, řízené osmačtyřicetiletým řidičem (cizincem), které jelo ve směru od ulice Hodolanské k ulici Divišově, mělo vjet na železniční přejezd zřejmě v době, kdy bylo v činnosti výstražné signalizační zařízení. V tu dobu právě přijížděl ve směru od Velké Bystřice osobní vlak a do návěsu nákladního vozidla narazil. V osobním vlaku cestovalo čtyřicet osob, devět z nich bylo zraněno. Podle prvotních informací ke zranění čtyřiadvacetiletého strojvedoucího, ani řidiče nákladního vozidla nedošlo. Alkohol byl u obou vyloučen orientačními dechovými zkouškami," informovala policejní mluvčí Irena Urbánková. Způsobená škoda je v tuto chvíli odhadována na předběžně 1 000 000 korun. Nákladní vozidlo převáželo boilery a další drobný materiál. K vniknutí převáženého nákladu do vnitřních prostor osobního vlaku nedošlo. Policisté museli provést úplnou uzávěru silnice I/46 vedoucí z Hodolan na Pavlovičky. Kolem deváté hodiny byla komunikace v místě nehody zcela zprůjezdněna. Přesné příčiny nehody, její okolnosti a souvislosti jsou v šetření. Policisté v této souvislosti zahájili úkony trestního řízení pro podezření ze spáchání trestného činu obecné ohrožení z nedbalosti, na který trestní zákoník stanoví mimo jiné trest odnětí svobody až na dvě léta.

Podle mluvčího Drážní inspekce Martina Drápala se s nákladním vozem srazil osobní vlak jedoucí z Moravského Berouna do Olomouce. Nehoda se stala na železničním přejezdu zabezpečeném světelnou výstražnou signalizací bez závor. (ber)

 

Poslat nový komentář