Opilý řidič utekl. Z nemocnice

Opilý řidič utekl. Z nemocnice
Foto PČR
Další fotky: 
Opilý řidič utekl. Z nemocnice

V sobotu 21. 10. 2017 krátce po šesté hodině ráno přijali olomoučtí policisté oznámení o dopravní nehodě na silnici II/449 v Unčovicích. Auto skončilo na boku, řidič a spolujezdkyně v nemocnici. Z té muž, který měl v dech 3 promile, utekl.

"Z prvotního šetření vyplývá, že osobní vozidlo Škoda Felicia, které řídil 41letý řidič a společně s ním cestovala 18letá spolujezdkyně, z prozatím přesně nezjištěných příčin u autobusové zastávky v obci Unčovice – rozcestí, přejelo do protisměru a narazilo do ostrůvku. Vlivem nárazu se vozidlo přetočilo přes střechu a skončilo na pravém boku. Vyproštění obou osob z vozidla provedl oznamovatel dopravní nehody. Policisté u řidiče provedli orientační dechovou zkoušku a naměřili mu 3,01 ‰ alkoholu v dechu. Řidič i jeho spolujezdkyně byli předáni do péče zdravotnické záchranné službě a převezeni na ošetření do nemocnice. Řidič však z nemocnice ještě před ošetřením utekl," uvedla policejní mluvčí Irena Urbánková. Podle prvotních informací (na základě lékařského vyšetření), neutrpěla spolujezdkyně z vozidla žádné zranění.

Předběžně byla celková škoda na vozidle a ostrůvku vyčíslena na 30 000 korun. Přesné příčiny nehody, její okolnosti a souvislosti jsou v šetření. "Policisté v této souvislosti zahájili úkony trestního řízení pro podezření ze spáchání trestného činu ohrožení pod vlivem návykové látky, na který trestní zákoník stanoví trest odnětí svobody až na tři léta, peněžitý trest nebo zákaz činnosti," dodala mluvčí. (red)

 

Poslat nový komentář