Silný vítr má v kraji na svědomí dvě zranění! Škodovku přimáčkl strom!

Silný vítr má v kraji na svědomí dvě zranění! Škodovku přimáčkl strom!
Foto HZS Ol. kraje

Přes čtyři sta dvacet výjezdů mají od rána v Olomouckém kraji za sebou profesionální a dobrovolní hasiči. Silný vítr kácí stromy, trhá střechy, bourá zdi. Bohužel už má na svědomí i zranění. Na Přerovsku spadl strom na projíždějící škodovku. Dva lidé skončili v nemocnici.

"V Opatovicích na Přerovsku došlo k nárazu osobního vozidla do stromu a následnému zranění dvou osob s nutným vyproštěním. Jednotka z Hranic okamžitě ukončila zásah u spadeného stromu a vyrazila k místu nehody. Při něhodě došlo ke zranění dvou osob, po vyproštění byly zraněné osoby předány do péče ZZS," popsal událost mluvčí hasičů Zdeněk Hošák. 

Na Prostějovsku zatím v souvislosti s počasím zranění hlášená nejsou. Hasiči ale vyjížděli do Mostkovic, kde došlo k pádu vikýře a části plechu z objektu, u Brodku u Prostějova odstraňovali spadlý strom z D46, několik uvolněných plechů či celých střech zajišťovali v Mostkovicích, v Prostějově v Kostelecké a na Žižkově náměstí, v Přemyslovicích, Zdětíně, Němčicích nad Hanou. Ve Vodní ulici v Prostějově spadl strom na auto, v Plumlově hned na několik vozidel. V Držovicích došlo k uvolnění a pádu štítové zdi.

Městská policie zakázala z důvodu nebezpečí vstup na městský hřbitov v Olomouci. (red)

Poslat nový komentář