Aktualizujeme: Vůz narazil do sloupu. Na místě zemřela mladá žena

Aktualizujeme: Vůz narazil do sloupu. Na místě zemřela mladá žena
Foto HZS Olomouckého kraje
Další fotky: 
Aktualizujeme: Vůz narazil do sloupu. Na místě zemřela mladá žena

8. prosince krátce před jednou hodinou v noci došlo na ulici Wolkerově v Olomouci k tragické dopravní nehodě osobního vozidla. Zemřela při ní mladá žena.

"Z prvotního šetření vyplývá, že osobní vozidlo Mercedes s dvoučlennou osádkou, jedoucí uvedenou ulicí směrem do centra města, z prozatím přesně nezjištěných příčin narazilo do sloupu veřejného osvětlení. Při nehodě zemřela mladá žena - spolujezdkyně z vozidla. Řidič – muž středního věku, byl při nehodě zraněn. Vzhledem k jeho zranění nemohla být u něj provedena orientační dechová zkouška, byl nařízen odběr krve v nemocnici", uvedla policejní mluvčí Irena Urbánková s tím, že vozidlo bylo zajištěno k případnému dalšímu zkoumání.

Nehodu si převzali kriminalisté územního odboru Olomouc. V této souvislosti zahájili úkony trestního řízení pro podezření ze spáchání trestného činu usmrcení z nedbalosti, na který trestní zákoník stanoví trest odnětí svobody až na šest let. "Na objasňování příčin a okolností nehody intenzivně pracují. S ohledem na probíhající úkony trestního řízení, které je neveřejné, nebudeme sdělovat žádné bližší informace," dodala v pondělí mluvčí. (red) 

Poslat nový komentář