Pět havárií pod vlivem alkoholu! Jen o víkendu

Pět havárií pod vlivem alkoholu! Jen o víkendu
Foto PČR
Další fotky: 
Pět havárií pod vlivem alkoholu! Jen o víkendu

Vánoční svátky se blíží a s nimi přicházejí stále častější důvody k oslavám. Bohužel hodně z nás pak usedá za volant, aniž by si uvědomili, že hladina alkoholu v krvi zdaleka nedosahuje nuly. A pak bouráme nebo se divíme při policejní kontrole. O tomto víkendu řešili policisté na Prostějovsku hned pět takových událostí. 

V sobotu 16. prosince jel pětadvacetiletý muž s vozem zn. Seat Leon ve směru od Konice na obec Nectava. Při projíždění pravotočivou zatáčkou nezvládl řízení a s vozidlem dostal smyk. Po vyjetí ze silnice narazil vůz do příkopu a přetočil se. Řidič byl se svým zraněním převezen do nemocnice. Před tím se však ještě podrobil dechové zkoušce na alkohol, která vyšla pozitivně s výsledkem 1,76 ‰ alkoholu v dechu. Na vozidle vznikla škoda ve výši 30.000 Kč.

V neděli krátce před půlnocí došlo v Bulharské ulici v Prostějově k havárii osobního automobilu značky Kia. Dvacetiletý řidič přední částí vozidla narazil do zaparkovaného automobilu značky Volkswagen. "Po havárii z místa odešel, aniž by o tom kohokoli informoval. Průběh nehody viděl svědek, který věc oznámil na policii. Policisté po příjezdu na místo řidiče nalezli nedaleko. Provedenou dechovou zkouškou u něho naměřili hodnotu 2,12‰ alkoholu v dechu" uvedl policejní mluvčí Frantšek Kořínek s tím, že při havárii nedošlo ke zranění, škoda byla předběžně vyčíslena na 100 tisíc korun. Další jízdu policisté muži zakázali a na místě mu zadrželi řidičský průkaz. Po prohlídce poškození vozidel na místě zadrželi také osvědčení o registraci vozidla Kia.

V sobotu 16. prosince 2017 po sedmnácté hodině kontrolovali policisté v Konici dodávku značky Ford a jejího třiapadesátiletého řidiče. Provedenou dechovou zkouškou u něho naměřili hodnotu 1,12 ‰ alkoholu v dechu. Muž se zjištěnou hodnotou souhlasil a přiznal požití asi čtyř odlivek vodky během odpoledne. Další jízdu policisté muži zakázali. Řidičský průkaz nezadrželi, protože ho řidič nepředložil.

V neděli přibližně dvě hodiny po půlnoci kontrolovali policisté v Palackého ulici v Prostějově osobní automobil značky Renault a jeho pětatřicetiletého řidiče. Provedenou dechovou zkouškou změřili hodnotu 1,93 a 2,03 ‰ alkoholu v dechu. Také tento řidič se změřenou hodnotou souhlasil.

"Ve všech pěti případech policisté zahájili úkony trestního řízení pro podezření z přečinu ohrožení pod vlivem návykové látky. Za ty řidičům v případě prokázání viny a odsouzení hrozí trest odnětí svobody na šest měsíců až tři léta" dodal Kořínek. (red)

 

Poslat nový komentář