Dvě nehody v jedné hodině. Obě se zraněním

Dvě nehody v jedné hodině. Obě se zraněním
Foto PČR
Další fotky: 
Dvě nehody v jedné hodině. Obě se zraněním
Dvě nehody v jedné hodině. Obě se zraněním
Dvě nehody v jedné hodině. Obě se zraněním

Ve středu asi hodinu po poledni se staly na Prostějovsku dvě dopravní nehody. U obou byli zraněni lidé, v prvním případě skončilo v nemocnici dítě.

K první nehodě došlo tak, že řidič vozidla značky Škoda jel ve směru od obce Smržice a při najíždění na hlavní silnici nedal přednost vozidlu Audi, které jelo ve směru na Prostějov. Řidič vozidla Audi se snažil brzděním zabránit střetu, to se mu ale již nepodařilo. "Při brzdění se uvolnil v zavazadlovém prostoru vozidla Audi náklad, který zranil dítě sedící v zadní části vozu. Dítě bylo převezeno z místa nehody do prostějovské nemocnice," popsala první nehodu policejní mluvčí Miluše Zajcová s tím že na vozidlech vznikla předběžná škoda 2 000 Kč. Dechová zkouška byla u obou řidičů negativní. Míra zavinění a okolnosti nehody jsou předmětem dalšího šetření. 

I druhá dopravní nehoda byla zapříčiněná nedáním přednosti v jízdě. "Dvaačtyřicetiletá řidička vozidla Škoda Fabia jela ve směru od Kralic na Hané na Vrbátky. Před křižovatkou s komunikací II/150 nedala přednost v jízdě vozidlu Š Octavia, které jelo ve směru od Dubu nad Moravou na Prostějov. Ani v tomto případě se nepodařilo nastalou situaci zvládnout a došlo ke střetu mezi vozidly. Při nehodě se zranil řidič Octávie, který byl převezen do prostějovské nemocnice. Taktéž žena byla převezena na kontrolní vyšetření, které naštěstí neprokázalo, že by utrpěla nějaké zranění," dodala mluvčí. Dechová zkouška byla u obou účastníků negativní a škoda na vozidlech byla předběžně vyčíslena na 300 000 Kč. Nehoda je nadále v šetření policistů. (red)

 

Poslat nový komentář