Dvě havárie se zraněním způsobili řidiči pod vlivem

Dvě havárie se zraněním způsobili řidiči pod vlivem
Foto PČR
Další fotky: 
Dvě havárie se zraněním způsobili řidiči pod vlivem
Dvě havárie se zraněním způsobili řidiči pod vlivem

Ve středu 10. ledna 2018 řešili policisté z dopravního inspektorátu hned dvě havárie, po kterých provedenými dechovými zkouškami u řidičů změřili pozitivní hodnoty alkoholu v dechu.

K první došlo krátce před osmnáctou hodinou na dálnici D46 u obce Olšany u Prostějova. "Jednačtyřicetiletá řidička osobního automobilu značky Hyundai z dosud přesně nezjištěných příčin v táhlé levotočivé zatáčce ve směru na Olomouc vyjela vlevo mimo komunikaci, kde narazila do středových svodidel. Po nárazu se vozidlo přetočilo do protisměru, přičemž došlo k poškození jeho pravého boku o středová svodidla. Poté se otočilo zpět do směru jízdy a vyjelo vpravo mimo komunikaci přes travnatý břeh na pole. Řidička při havárii utrpěla lehké zranění, se kterým byla převezena do Fakultní nemocnice v Olomouci. Ke střetu s jiným vozidlem ani ke zranění dalších osob nedošlo. Provedenou dechovou zkouškou policisté u ženy změřili hodnotu 0,22 ‰ alkoholu v dechu. Řidička užití alkoholu před jízdou popřela. Jako pravděpodobný důvod havárie uvedla mikrospánek," popsal první nehodu policejní mluvčí František Kořínek. Výše způsobené hmotné škody byla předběžně vyčíslena na pětapadesát tisíc korun.

Ke druhé dopravní nehodě došlo krátce před dvaadvacátou hodinou na komunikaci mezi obcemi Kraličky a Vrbátky. Pětačtyřicetiletý řidič automobilu značky Škoda z dosud přesně nezjištěných příčin při průjezdu pravotočivou zatáčkou vyjel vlevo mimo komunikaci, kde narazil do křoví. Při havárii utrpěl lehké zranění, se kterým byl převezen do prostějovské nemocnice. Ke zranění dalších osob nedošlo. Výše způsobené hmotné škody byla předběžně vyčíslena na osmdesát tisíc korun. "U tohoto řidiče policisté provedenou dechovou zkouškou změřili hodnotu 1,84 ‰ alkoholu v dechu," dodal mluvčí. Po prohlídce poškození vozidla policisté na místě zadrželi osvědčení o jeho registraci. Řidiči navíc zadrželi řidičský průkaz.

Oběma řidičům policisté zakázali další jízdu. Příčiny, okolnosti i míra zavinění obou havárií jsou nadále předmětem policejního šetření. (red)

Poslat nový komentář