Viník havárie policejního auta byl potrestán

Viník havárie policejního auta byl potrestán
Foto čtenář

Třicátého ledna 2018 krátce před sedmnáct hodinou došlo v ulici Újezd k havárii policejního auta. Vůz mimo jiné narazil do sloupu veřejného osvětlení, elektrického rozvaděče a poškodil kamerový systém. Viník byl potrestán.

"Vůz Policie ČR přejel narazil na zmíněné ulici do sloupu veřejného osvětlení, následně do dopravní značky a rozvaděče elektrické energie. Při nehodě nebyl nikdo zraněn, způsobená škoda na vozidle a poškozeném zařízení byla vyčíslena na jedno sto padesát tisíc korun. Dechová zkouška u řidiče byla negativní. Příčiny a míra zavinění jsou předmětem policejního šetření", sdělila tehdy redakci PvNovinek policejní mluvčí Miluše Zajícová. 

Poškozeny byly i kabely, které zajišťují chod bezpečnostních kamer Městské policie. Skutečnost potvrdil i ředitel MP Prostějov Jan Nagy. "Škoda byla uhrazena pojišťovnou, kamera byla vyřazena z provozu po dobu 7 dnů, opravu zajistila smluvní servisní firma," odpověděl Nagy. 

"Šetření okolností této dopravní nehody již bylo ukončeno. Za viníka byl určen policista, který automobil řídil. Věc s ním byla v souladu s platnou legislativou řešena v rámci kázeňského řízení," sdělil dnes redakci policejní mluvčí František Kořínek. (ber)

Poslat nový komentář