Zemřel motorkář. Po střetu s nákladním autem

Zemřel motorkář. Po střetu s nákladním autem
Foto HZS Ol. kraje
Další fotky: 
Zemřel motorkář. Po střetu s nákladním autem
Zemřel motorkář. Po střetu s nákladním autem

Dnes kolem půl jedné odpoledne došlo na komunikaci I/46, ve směru z Lipiny na Horní Loděnice, k tragické dopravní nehodě. Z prvotního šetření vyplývá, že motocyklista, jedoucí ve směru z Lipiny na Horní Loděnice, měl po průjezdu pravotočivou zatáčkou z prozatím přesně nezjištěných příčin přejet do protisměru, kde se čelně střetl s protijedoucím nákladním vozidlem, převážejícím dřevo. Motorkář na místě zemřel.

"Dle prvotních informací z tísňového hovoru řidič motocyklu narazil čelně do nákladního vozidla a zůstal pod ním zaklíněn, návazně na to došlo ke vznícení motocyklu, plameny pak velmi rychle pohltily celou kabinu nákladního vozidla a částečně převážené kládové dřevo. Při dopravní nehodě došlo ke smrtelnému zranění motocyklisty, řidič nákladního vozidla se včas dostal do bezpečí," potvrdil informaci mluvčí hasičů Zdeněk Hošák.

"Po střetu došlo ke vznícení nákladního vozidla. Motorkář utrpěl při nehodě vážná zranění, kterým na místě podlehl. Alkohol byl u řidiče nákladního vozidla vyloučen orientační dechovou zkouškou. Přesné příčiny nehody, její okolnosti a souvislosti, stejně jako to, co nehodě předcházelo a výše vzniklé škody, jsou v šetření," uvedla policejní mluvčí Irena Urbánková.

Hasiči zhruba po půl hodině požár lokalizovali a v navazujícím čase pokračovali v ochlazování a zabezpečení po úniku provozních kapalin. K místu dorazilo náhradní vozidlo s vlekem pro překládku dřeva. Komunikace je v místě zcela neprůjezdná a Policie ČR zajišťuje odklon po souběžných komunikacích. Po přeložení hasiči provedou opětovný celkový úklid komunikace. (ber)

Poslat nový komentář