Úterní bilance: Tři dopravní nehody v Prostějově, čtyři zranění

Úterní bilance: Tři dopravní nehody v Prostějově, čtyři zranění
ilustrační foto ZZS

Tři dopravní nehody řešili v úterý prostějovští policisté v katastru města. Čtyři lidé skončili se zraněním v nemocnici. 

"Včera krátce po osmé hodině jel třiaosmdesátiletý řidič s osobním vozidlem Fiat Punto po sídlišti Svobody. Najel do křižovatky s ulicí Anenskou a nevzal v potaz dopravní značení, které mu ukládalo dát přednost v jízdě ostatním vozidlům. V té době tudy projíždělo vozidlo značky Honda, které řídila čtyřiašedesátiletá žena. Po střetu vyjelo vozidlo seniora mimo komunikaci na chodník, kde narazilo do čtyřiasedmdesátileté ženy jdoucí po chodníku, která byla se zraněním převezena do nemocnice," uvedla k první nehodě policejní mluvčí Miluše Zajícová s tím, že alkohol byl vyloučen u všech účastníků nehody dechovou zkouškou. Na vozidlech vznikla hmotná škoda 40 000 Kč. Nehoda je nadále v šetření.

Po jedenácté hodině vyjížděla hlídka nehodářů na ulici Plumlovskou v Prostějově. Na místě zjistili, že 46letý řidič jel na motocyklu Ducati se spolujezdkyní ve směru od centra za vozidlem VW. Řidič osobního auta před křižovatkou s ulicí Zahradní začal brzdit a odbočovat vlevo. Dle výpovědi motocyklisty by již nestihl dobrzdit a proto se rozhodl vozidlo zleva objet a zabránit tak střetu. "Manévr mu dle jeho představ nevyšel a došlo ke střetu pravé části motorky s levou zadní částí auta, po kterém skončil on i jeho spolujezdkyně na silnici. Oba byli zraněni a převezeni sanitkou do nemocnice," informovala Zajícová. I při této dopravní nehodě vyloučili policisté dechovými zkouškami možnou přítomnost alkoholu v krvi. Škoda na vozidlech byla vyčíslena na 90 000 Kč. Nehoda je nadále v šetření.

K další nehodě na téže ulici došlo ve večerních hodinách. Řidič vozidla Opel na kruhovém objezdu odbočil na ulici J. Lady a na přechodu pro chodce zřejmě přehlédl 59letou chodkyni, která z pohledu řidiče přecházela zleva doprava. Vlivem nárazu došlo ke zranění ženy, kterou sanitka převezla do místní nemocnice. Alkohol u obou byl vyloučen provedenou dechovou zkouškou. Hmotná škoda nevznikla. "I tato nehoda je nadále v šetření," dodala mluvčí. (red)

Poslat nový komentář