Nehoda seniorovi neprojde, z místa nehody ujel

Nehoda seniorovi neprojde, z místa nehody ujel
Foto PČR
Další fotky: 
Nehoda seniorovi neprojde, z místa nehody ujel
Nehoda seniorovi neprojde, z místa nehody ujel

V úterý 12. března 2019 po desáté hodině došlo na parkovišti ve Wolkerově ulici v Prostějově k havárii osobního automobilu Škoda Fabie. Řidič Fabie při couvání z parkovacího místa nezvládl řízení a zadní částí automobilu narazil do boku zaparkovaného Volkswagenu. Z místa havárie vzápětí ujel.

"Poté na místě nesetrval, ani neučinil žádné opatření ke kontaktování řidiče poškozeného vozidla a z místa ujel. Policisté dopravního inspektorátu však provedeným šetřením totožnost řidiče zjistili. Jednaosmdesátiletý muž v obci na Prostějovsku nejdříve zapíral, ale poté se pod tíhou důkazů přiznal," uvedl policejní mluvčí František Kořínek.

Ke zranění osob při dopravní nehodě nedošlo. Výše způsobené hmotné škody byla předběžně vyčíslena na 10 tisíc korun. Alkohol u řidiče policisté vyloučili provedenou dechovou zkouškou.

V případě, že by se řidič s poškozeným dohodl, šlo věc s ohledem na okolnosti řešit bez účasti policie a škoda by byla uhrazena ze zákonné pojistky viníka. Při účasti policie by viníkovi hrozila pokuta do maximální výše 2 tisíce korun (v tomto případě však pravděpodobně nižší)." Za ujetí z místa nehody teď řidiči hrozí pokuta od 2 500 do 5 tisíc korun a přidělení 7 bodů do karty řidiče. Při opakovaném ujetí od místa nehody pak hrozí až zákaz řízení," doplnil Kořínek. (red)

Poslat nový komentář