Čtyři zranění a škoda přes půl milionu. Kvůli přednosti v jízdě!

Čtyři zranění a škoda přes půl milionu. Kvůli přednosti v jízdě!
Foto PČR
Další fotky: 
Čtyři zranění a škoda přes půl milionu. Kvůli přednosti v jízdě!

Ve středu 3. července 2019 po poledni došlo v křižovatce v centru obce Výšovice k dopravní nehodě dvou osobních automobilů. Střetl se Ford s Volkswagenem.

"Jednadvacetiletý řidič automobilu značky Ford do křižovatky od obce Vranovice-Kelčice k obci Bedihošť proti dopravní značce “Dej přednost v jízdě“ vjel v době, kdy tudy po hlavní komunikaci ve směru na Prostějov řídila dvaadvacetiletá řidička osobní automobil značky Volkswagen. V důsledku nedání přednosti řidičem Fordu došlo ke střetu přední částí Volkswagenu s bokem Fordu. Po nárazu se automobil Ford převrátil přes střechu a dopadl zpět na kola na chodník pro chodce vlevo mimo komunikaci. Automobil Volkswagen zastavil v pravém jízdním pruhu," popsal nehodu policejní mluvčí František Kořínek.

Při dopravní nehodě všichni čtyři cestující z Volkswagenu utrpěli lehká zranění, se kterými byli převezeni do prostějovské nemocnice. Řidič ani žádný ze dvou spolujezdců ve druhém vozidle zraněni nebyli. Výše způsobené hmotné škody byla předběžně vyčíslena na 530 tisíc korun. "Alkohol u obou řidičů policisté na místě vyloučili provedenými dechovými zkouškami. Přesné příčiny, okolnosti i míra zavinění dopravní nehody jsou předmětem dalšího policejního šetření," dodal Kořínek. (red)

 

Poslat nový komentář